2017. évi internetes verseny II. forduló


2017-02-06
Turi László | 2017-09-19 23:43:48

Kedves Versenyzőink!

Alighogy véget ért az első forduló, indul is a második.

Egy fiktív terepi vizsgálat leírását olvashatjátok a mellékelt dokumentumban. A BISEL hivatalos jegyzőkönyvének online verzióját (egy google kérdőív) kell a leírás alapján kitöltenetek, ezt itt találhatjátok:
https://goo.gl/forms/r6rSmae65NxqLifB2
Olvassátok el figyelmesen a terepi vizsgálat leírását és a benne rejtett információk alapján töltsétek ki a jegyzőkönyvet. Nem minden mezőt fogtok tudni a leírás alapján kitölteni, de a kötelező kérdésekre mind megtaláljátok a választ, ha figyelmesen olvastok. A nem kötelező mezőket bátran kihagyhatjátok. A szükséges információk megszerzéséhez használjátok a következő oldalakat: BISEL letölthető segédanyagok és https://www.google.hu/maps (használjátok a streetview-t a jobb alsó sarokban a sárga emberkét a kék vonalra dobva. Így láttok képeket a patakról!)

A kérdőív 5 szakaszra bomlik (épp úgy, mint a hivatalos, letölthető jegyzőkönyv)
1. adatok rólatok (fontos: ez rólatok, versenyzőkről szól, nem a fiktív vizsgálatról!)
2. A mintavétel adatai
3. A vízfolyás jellemzése
4. Fizikai-kémiai jellemzők
5. Biológiai jellemzők

 

Feladatlap  


Egy szakaszon csak akkor léphettek tovább, ha a kötelezőnek tartott kérdésekre mind válaszoltatok. Az érvényes válaszadáshoz minden szakaszon végig kell menni, a kérdőív kitöltését nem lehet félbehagyni és később folytatni. Egy csapat csak egy kérdőívet tölthet ki. (Könnyebbség lehet, ha először papíron kitöltitek a letölthető jegyzőkönyvet, és csak mikor már készen vagytok a válaszokkal, viszitek fel a megoldásaitokat.)

Ha kitöltöttétek és befejeztétek a kérdőívet, az általatok megadott email címre visszaigazolást küldünk, amelyben ti is megkapjátok, hogy milyen válaszokkal küldtétek el végül a kérdőívet.

Jó vizsgálódást!


Cimkék:
verseny

Verseny információk

Meghirdetésre került "A vízből kelő élet" 2023-2024. évi BISEL verseny.

Az online elméleti feladatsorok ide kattintva érhetők el belépés után.

Minden csapatnak jó versenyzést kívánunk!

Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos