A 2022-2023. évi Víztiszta elnevezésű BISEL országos verseny eredménye


2023-10-31
Kontur Tamás | 2023-10-31 16:59:12

Az Energiaügyi Minisztérium 2022. októberében hirdette meg a 2022/2023. évi tanévre szóló „Víztiszta” elnevezésű országos BISEL versenyt általános és középiskolások részére, amely 3 fordulóból, a döntőből és BISEL vízvizsgálatból állt.

A BISEL program 2015. évi újraindulása 7. alkalommal meghirdetett BISEL versenyen 35 csapat indult el és oldotta meg az 1. fordulós,"belépő" online feladatlapot.

A 2. fordulóban a csapatoknak – szakemberek (vízügyi, nemzeti parki, önkormányzati, stb. szakértők) bevonásával – tervet kellett kidolgozniuk a helyi vízfolyások vizének tisztántartására, természetes úton történő szűrésére.

A 3. forduló feladata vízszűrő makett / modell készítése volt hagyományos szabadkézi technikák, illetve digitális eszközök, programok használatával.

A BISEL vízvizsgálat elvégzése is feltétele volt a versenyben való részvételnek.

A döntőben a csapatoknak maximum 6 perces videóban kellett bemutatniuk a vízszűrő modelljük működését.

A fordulók, a vízvizsgálat, a plusz tevékenységek és a döntő pontszáma alapján alakult ki a végeredmény.

A 7-9. évfolyam végeredménye

  1. helyezett: Az Őszi kikericsek csapat a Zalakomári Somssich Antal Általános Iskolából, Zala Vármegyéből 200,06 ponttal
    • A csapat tagjai: Andrasek Ervin Zoltán; Bogdán Krisztián; Bogdán Krisztofer; Kardics Kristóf; Marci Csaba Junior
    • Felkészítő tanár: Partiné Birnbauer Katalin

 

  1. helyezett: A Tanoda-Kaprera23 csapat a budapesti Sashalmi Tanoda Általános Iskolából 197,73 ponttal
    • A csapat tagjai: Barócsi Panni, Dobos Szonja, Mayer Boróka, Szamosi Zsófia
    • Felkészítő tanár: Farkas Piroska

 

  1. helyezett: A Hydra csapat az Esztári Irinyi Károly Általános Iskolából, Hajdú-Bihar Vármegyéből 182,80 ponttal
    • A csapat tagjai: Pribék Lídia, Nagy Emília, Papp Annamária, Halász Flóra, Magyar Fédra, Csengeri Viktória, Szilágyi Nagy Veronika, Polgár Krisztina
    • Felkészítő tanár: Farkas Csilla

Elismerő oklevelet kap az 1. fordulóban elért legjobb eredményért a Szentlőrinci Mózsa Megmentői csapat Baranya Vármegyéből, akik 179,93 pontjukkal nem sokkal maradtak el a dobogós helyről. A csapatot Orgyán Kiara, Kovács Réka, Csarankó Balázs, Vilheim Szabolcs, Szabó Áron erősítették és Varga Ágnes tanárnő készítette fel.

 

A 10-12. évfolyam végeredménye

  1. helyezett: A Vízipók Csodapókok csapat az Egri Neumann János Gimnázium Technikum és Kollégiumból, Heves Vármegyéből 197,60 ponttal
    • A csapat tagjai: Erdélyi Botond, Gáll Mátyás, Szanyi Anna, Kiss Noel Zolta
    • Felkészítő tanár: Nagy Éva

 

  1. helyezett: A Rakpart csapat a Váci Közép-magyarországi ASZC Táncsics Mihály Mg-i Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumból, Pest Vármegyéből 193,73 ponttal
    • A csapat tagjai: Szabó Dorina, Szilágyi Dóra, Vecsei Boróka, Bezeczky Márton, Macha Alex
    • Felkészítő tanár: Bakos Ferenc

 

  1. helyezett: A KörnyÉSZek csapat a Soproni Kisalföldi ASZC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumból, Győr-Moson-Sopron Vármegyéből 192,33 ponttal
    • A csapat tagjai: Csalló Jázmin, Csorba Péter, Enzsöl Fanni, Dáné Sára, Varga Tamás
    • Felkészítő tanárok: Sass Vivien, Turbók Mónika

Elismerő oklevelet kap az 1. fordulóban elért legjobb eredményért a Karcagi Búvárpókok csapat Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyéből. A csapattagok Csörögi Fanni Veronika, Suba Orsolya Julianna, Jánosi Rebeka, Kristóf Máté. A Búvárpókokat Szepesváry Csaba tanár úr készítette fel.

Elismerő oklevelet kap a 3. fordulóban elért legjobb eredményért a Soproni VíziTikok csapat Győr-Moson-Sopron Vármegyéből. A csapattagok Juhász Angéla, Melnikov Emese, Keizler KincsőHanna, Járfás Csongor. A VíziTikok felkészítő tanárai Sass Vivien és Turbók Mónika voltak.

Elismerő oklevelet kap a döntőben elért kimagasló eredményért a Váci Alfonzók csapat Pest Vármegyéből. A csapattagok Balázs Gemma, Oláh Alexandra, Medgyes Ferenc, Szrna Dániel, Tuskó Balázs. Az Alfonzók felkészítő tanára Dr. Bakos Ferenc volt.

Külön elismerő oklevelet kapnak a két döntőbe jutott csapatuk eredményes felkészítéséért Gyalus Boglárka, Sass Vivien, Turbók Mónika tanárnők és Dr. Bakos Ferenc tanár úr.

Elismerő oklevelet kap minden döntőbe jutott csapat valamennyi forduló sikeres teljesítéséért.

Gratulálunk a helyezést elért, a döntőbe jutott és valamennyi, a versenyben résztvevő csapatnak és felkészítő tanáraiknak!

A díjátadót várhatóan november második felében tudjuk megtartani, az érintett csapatokat e-mailben értesítjük majd.

Pihentető őszt kívánunk mindenkinek és várjuk vissza a csapatokat, felkészítő tanárokat a 2023-2024. évi versenyre, amelyet várhatóan novemberben a www.bisel.hu oldalon hirdetünk meg!

Üdvözlettel: BISEL Szervezők


Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos