2020-21. évi BISEL verseny eredménye


2021-06-30
Gellér Zita | 2021-06-30 11:53:01

A 2020-21. évi BISEL versenyt és döntőt a járványhelyzetre való tekintettel ismét online formában kellett megrendeznünk.

A versenyen 125 csapat indult és oldotta meg a "belépő" online feladatlapot.

A 2. fordulóban három, vizes élőhelyhez kötődő táplálékláncot kellett bemutatniuk a csapatoknak szabad technikai megoldással; ezt a fordulót 106 csapat teljesítette.

A 3. fordulóban digitális fotóalbum készítése volt a feladat a vízi makrovilágról, vízi élőhelyekről, növény- és állatvilágról, BISEL életképekből; 60 csapat készítette el a fotóalbumot. A BISEL vízvizsgálat elvégzése is feltétel volt a továbbjutáshoz.

A döntőbe 25 csapat jutott - 12 csapat a 7-9., 13 csapat a 10-12. évfolyamból. A döntőben a csapatoknak prezentációban kellett bemutatniuk maximum 8 percben, hogy az életet adó víz minősége, hiánya, vagy épp bősége milyen hatással van a természeti környezetre, növényekre, állatokra és az emberre.

A fordulók, a vízvizsgálat, a plusz tevékenységek és a döntő pontszáma alapján alakult ki a végső sorrend:

A 7-9. évfolyamos korosztályban

  1. helyezett a Kaprera Tanoda 3+1 csapat (Sashalmi Tanoda Általános Iskola, Budapest) 217,8 ponttal;
  2. helyezett a Pocsaji vízipók csodapók csapat (Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola, Pocsaj) 216,71 ponttal;
  3. helyezett a Levelibékák csapat (KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Piliscsaba) 212,87 ponttal.

Különdíjat érdemelt a Bödöncsigák csapat (Bükkábrányi Arany János Általános Iskola) a döntőre készített kimagasló prezentációjáért.

A 10-12. évfolyamos korosztályban

  1. helyezett a KutaTók csapat (Neumann János Gimnázium Szakgimnázium és Kollégium, Eger) 218, 22 ponttal;
  2. helyezett a GumicsizmÁSZOK csapat (Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium) 205,8 ponttal;
  3. helyezett a Légivadászok csapat (Tóth Árpád Gimnázium, Debrecen) 201,41 ponttal.

Különdíjat érdemelt a Mászkarákok csapat (Középiskolai Leánykollégium, Budapest) a versenyben nyújtott teljesítményéért.

Gratulálunk a nyertes csapatoknak - és valamennyi, a versenyben résztvevő csapatnak - és felkészítő tanáraiknak a versenyre való sikeres felkészülésért és az elért eredményekért.

A díjátadót várhatóan ősszel tudjuk megtartani a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban; az érintett csapatokat e-mailben értesítjük majd.

Pihentető nyarat, kikapcsolódást, feltöltődést kívánunk, és várjuk vissza a csapatokat a következő évi versenyre - az 1. forduló feladata már elérhető a honlapon!

 

A BISEL program és verseny szervezői


Események

Friss hírek

2023-08-04 Filmajánló

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos