2020-21. évi BISEL verseny eredménye


2021-06-30
Gellér Zita | 2021-06-30 11:53:01

A 2020-21. évi BISEL versenyt és döntőt a járványhelyzetre való tekintettel ismét online formában kellett megrendeznünk.

A versenyen 125 csapat indult és oldotta meg a "belépő" online feladatlapot.

A 2. fordulóban három, vizes élőhelyhez kötődő táplálékláncot kellett bemutatniuk a csapatoknak szabad technikai megoldással; ezt a fordulót 106 csapat teljesítette.

A 3. fordulóban digitális fotóalbum készítése volt a feladat a vízi makrovilágról, vízi élőhelyekről, növény- és állatvilágról, BISEL életképekből; 60 csapat készítette el a fotóalbumot. A BISEL vízvizsgálat elvégzése is feltétel volt a továbbjutáshoz.

A döntőbe 25 csapat jutott - 12 csapat a 7-9., 13 csapat a 10-12. évfolyamból. A döntőben a csapatoknak prezentációban kellett bemutatniuk maximum 8 percben, hogy az életet adó víz minősége, hiánya, vagy épp bősége milyen hatással van a természeti környezetre, növényekre, állatokra és az emberre.

A fordulók, a vízvizsgálat, a plusz tevékenységek és a döntő pontszáma alapján alakult ki a végső sorrend:

A 7-9. évfolyamos korosztályban

  1. helyezett a Kaprera Tanoda 3+1 csapat (Sashalmi Tanoda Általános Iskola, Budapest) 217,8 ponttal;
  2. helyezett a Pocsaji vízipók csodapók csapat (Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola, Pocsaj) 216,71 ponttal;
  3. helyezett a Levelibékák csapat (KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Piliscsaba) 212,87 ponttal.

Különdíjat érdemelt a Bödöncsigák csapat (Bükkábrányi Arany János Általános Iskola) a döntőre készített kimagasló prezentációjáért.

A 10-12. évfolyamos korosztályban

  1. helyezett a KutaTók csapat (Neumann János Gimnázium Szakgimnázium és Kollégium, Eger) 218, 22 ponttal;
  2. helyezett a GumicsizmÁSZOK csapat (Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium) 205,8 ponttal;
  3. helyezett a Légivadászok csapat (Tóth Árpád Gimnázium, Debrecen) 201,41 ponttal.

Különdíjat érdemelt a Mászkarákok csapat (Középiskolai Leánykollégium, Budapest) a versenyben nyújtott teljesítményéért.

Gratulálunk a nyertes csapatoknak - és valamennyi, a versenyben résztvevő csapatnak - és felkészítő tanáraiknak a versenyre való sikeres felkészülésért és az elért eredményekért.

A díjátadót várhatóan ősszel tudjuk megtartani a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban; az érintett csapatokat e-mailben értesítjük majd.

Pihentető nyarat, kikapcsolódást, feltöltődést kívánunk, és várjuk vissza a csapatokat a következő évi versenyre - az 1. forduló feladata már elérhető a honlapon!

 

A BISEL program és verseny szervezői


Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos