A BISEL országos tanulmányi verseny döntőjét tartották Budapesten


2018-03-23
Tegzes Mária | 2018-03-23 13:55:49

A Földművelésügyi Minisztérium döntő fordulóval egybekötött ünnepélyes eredményhirdetéssel zárta a Patak menti Portrék címmel meghirdetett BISEL országos internetes versenyt március 22-én, a Víz világnapján.

A 2017 szeptembere óta zajló versenyben a diákok a közelükben lévő vízfolyásokat, mint élőhelyet vizsgálták, elméleti feladatsorokat oldottak meg, valamint kis terepi határozófüzetet készítettek. A csütörtöki, Vajdahunyad Várában megrendezett döntőben a legjobb 24 csapat adhatott számot tudásáról.

A program ünnepélyes eredményhirdetése során minden jelenlévő csapat munkáját jutalmazták. Az eseményen átadott díjakat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. ajánlotta fel. A résztvevő csapatok elismeréseiket Dr. Rácz Andrástól, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkárától, valamint Dr. Estók Jánostól, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár főigazgatójától vehették át.

Az eseményen tartott beszédében Dr. Rácz András helyettes államtitkár a pedagógusok környezeti nevelésben betöltött szerepét hangsúlyozta. Mint mondta a verseny mindenképp fontos lenyomatot hagy a diákok életében, fejleszti ökológiai gondolkodásukat és a környezetük iránti érzékenységüket. A szaktárca helyettes államtitkára arról is szólt, hogy a Nemzeti Parkok mindenképp elsődleges helyet foglalnak el a szemléletformálásban, mivel a legtöbb ökológiai turisztikai desztináció a nemzeti parkokhoz kötődik. Mint mondta az elmúlt évben több mint 1,6 millió regisztrált látogató volt a magyar nemzeti parkokban.

A 7-9. évfolyamos korosztályban első helyezést érdemelt ki a Szennai Vízibolhák csapat a szennai Fekete László Általános Iskolából, második lett a Kívánságszöszök csapat a veszprémi Padányi Katolikus Általános Iskolából, míg harmadikként az Érvölgye csapat végzett a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolából. A 10-12. évfolyamosok versenyében az első helyezett a Wasserträger csapat a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumból, második helyen végzett a TudOK csapat a soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból, a harmadik helyezett pedig a Biotitánok csapat lett a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból.

(FM Sajtóiroda)

http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/kornyezetugyert-agrarfejlesztesert-es-hungarikumokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/a-bisel-orszagos-tanulmanyi-verseny-dontojet-tartottak-budapesten

 

Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos