A Föld Napján az Agrárminisztérium idén a fotópályázat mellett videópályázatot is hirdet


2022-04-22
Kontur Tamás | 2022-04-22 14:30:41

A BISEL fotó- és videópályázat célja a diákok kimozdítása a természetbe, figyelmük ráirányítása a helyi vízfolyások fajgazdagságára, különös tekintettel a makrogerinctelenekre.

Ezek a fajok ugyanis amellett, hogy pótolhatatlan szerepet töltenek be a vizes élőhelyek fajainak táplálékláncaiban, jelenlétükkel, vagy épp hiányukkal vízfolyásaink ökológiai állapotát is jelzik.

Ezért védelmük és élőhelyeik, a különféle vízfolyások, mint az erek, csermelyek, patakok, folyók védelme kiemelten fontos.

A védelem egyik tanórába, szakkörbe, vagy akár csapatépítő tréningbe illeszthető eszköze a BISEL vízvizsgálat, amely a jó hangulatú természeti és közösségi élmény mellett társadalmi hasznossággal is bír, hisz a vizsgálat során a makrogerinctelen fajok előfordulásából, fajszámából megállapítható a közelünkben folyó vízfolyás ökológiai állapotán keresztül annak vízminősége, tisztasága, vagy épp szennyezettsége. A BISEL vízvizsgálattal kapcsolatosan bővebb információt a honlapon olvashat.

Bízunk benne, hogy a Föld Napja alkalmából meghirdetett fotó- és videópályázatokra jelentkező 7-12. évfolyamos diákok is mindinkább természetszerető és környezettudatos személyekké válnak és felnőve is cselekvően óvják, vigyázzák majd azokat a természeti kincseket, amelyeket az idei pályázat kapcsán lencsevégre kapnak.

A kiírt fotó- és videópályázatokra külön-külön lehet pályaműveket benyújtani a https://kornyezetvedelmipalyazat.hu/palyazatok online felületen 2022. május 9-től - szeptember 15-ig (módosított határidő).

„Az Év BISEL Fotósa 2022” fotópályázat ezen a linken érhető el:  https://kornyezetvedelmipalyazat.hu/palyazatok/PR-KFS-20220421-001

„A BISEL Videópályázat 2022” itt érhető el: https://kornyezetvedelmipalyazat.hu/palyazatok/PR-KFS-20220421-002

 

Sikeres pályázást kívánunk!

Az AM BISEL csapata


Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos