Átadták a Víz, tiszta víz - BISEL országos internetes tanulmányi verseny díjait


2017-03-23
Turi László | 2017-09-19 23:34:17

A Földművelésügyi Minisztérium a Víz Világnapján szakmai nappal egybekötött díjátadót rendezett a „Víz, tiszta víz” címmel meghirdetett BISEL országos internetes verseny zárásaként a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár Vajdahunyadvár-béli épületében.
A szakmai nappal egybekötött díjátadóra csak a 30 legjobban teljesítő csapat nyert meghívást. A szakmai programot dr. Kriska György, az MTA ÖK Duna-kutató Intézetének tudományos főmunkatársa indította „Áramló vizek ökológiai állapotfelmérése” című előadásával.

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a díjátadás előtt beszédében hangsúlyozta: a BISEL a vízminőség vizsgálatában egy olyan remek középiskolai oktatási módszer, amely gyors, egyszerű és nem igényel nagyobb beruházást, tehát rendkívül költséghatékony, ráadásul ökológiai állapotvizsgálata sokszínűen közelíti meg a természeti jelenségek ok-okozati viszonyait. A vizsgálatot végző tanulók így a tapasztalati tanulás keretében átfogó szemléletre tehetnek szert.

A BISEL tehát példaértékűen mutatja, hogy miként is valósulhatnak meg a Nemzeti Környezetvédelmi Programról szóló országgyűlési határozatban megfogalmazott pontok, mint a környezeti szemléletformálás és nevelés fokozottabb beépítése a közoktatásba és a középfokú szakképzésbe - mondta az államtitkár.

V. Németh Zsolt államtitkár és Román István agrárképzésért felelős helyettes államtitkár a program eredményhirdetése során minden jelenlévő csapat munkáját emléklappal jutalmazta. A három, a verseny egésze alatt legjobban teljesítő csapat oklevelet és tárgyjutalmat, a két legjobb alkotást beküldő csapat pedig oklevelet és különdíjat vehetett át.

Különdíjat érdemelt a Pécsi Református Kollégium Röfik és az Egri Dobó István Gimnáziumból a Mocsok Moszatok Molekuláris Masszája csapata. A versenyben való teljesítménye alapján harmadik helyezést érdemelt a Csongrádi Batsányi János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumból érkező Maradékok 2.0, második helyezett pedig a mátrafüredi FM ASZK Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégiumból Szakbarbárok csapata. A verseny első helyezettje a Mátyás Király Katolikus Általános Iskola (Hernádkak) Vízi tündérek csapata lett.

(FM Sajtóiroda)

 

http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/hirek/atadtak-a-viz-tiszta-viz-bisel-orszagos-internetes-tanulmanyi-verseny-dijait

 

Fényképek: https://goo.gl/photos/91tmyEGUZBX7JYrG9

 


Hasonló tartalommal megjelent még:
http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/esemenyek/atadtak-a-viz-tiszta-viz-bisel-orszagos-internetes-tanulmanyi-verseny-dijait
http://www.orientpress.hu/cikk/2017-03-23_atadtak-a-bisel-program-dijait


Cimkék:
verseny események

Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos