Bemutatjuk a 2020. évi verseny nyerteseit - Kaprera Újratöltve 2.0


2020-10-20
Gellér Zita | 2020-10-20 09:32:47

„Egy mindenkiért, mindenki egyért”

A 10-12. évfolyam kategóriájában tavaly és idén is a Caprera újratöltve csapat nyert, akik a Budapest XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnázium tanulói voltak. A gimnázium ökoiskola, a nyertesek olyan osztályba jártak, amelynek egyik fele biológia, másik fele történelem tagozatos. A csapat motorja, Bogi (Erdősi Boglárka) volt, az ő édesanyja talált rá a BISEL versenyre. A ma már biológusnak tanuló lány szerint érdemes versenyezni, mert nagyon jó tapasztalatszerzésre. A csapat tagjai mindannyian a XVI. kerületben laknak, ismerik a patakot, könnyen fellelkesedtek a téma és a szoros együttműködést kívánó verseny iránt. A kétszeres megmérettetés összekovácsolta a diákokat. Fontos emlék számukra, hogy tavaly sikerült az egész osztályt bevonni a patak-projektbe, sőt örömmel emlegetik az óvodások érdeklődését is.

A verseny legfőbb érdeme, hogy jobban megismerték környezetüket, a Caprera-patakot, meg tudták szólítani a mai fiatalokat, sok emberrel ismerkedtek meg, új módszereket tanultak meg alkalmazni. Legnagyobb öröm persze az volt, hogy sikeresen végig tudták csinálni a versenyt.

Ugyan ők most elballagtak, de Stiblár Attila tanár úr szerint lesz utánpótlás, hiszen híre lett az iskolában a BISEL-nek, érdemes és van eredménye a versenyen való részvételnek. Más versenyekkel összehasonlítva talán nehezebb a BISEL, mert terepen kell lenni, nem is mindenki vállalja be. Viszont olyan gyakorlati tapasztalatra lehet szert tenni, amit a tantermi órák nem nyújthatnak. És bár nehezen indul a terepi munka, a végére mindenki élvezi a tapasztalatok szerint. A közös mérés mindig élmény, ahogy a BISEL-index beazonosítása is érdekes bárki számára.

Szívből ajánlják a felsőbb iskolásoknak, hiszen más versenyekkel összehasonlítva a gyakorlati jelleg dominál, tényleg az számít, hogy a csapat kint volt a vízfolyásnál és méréseket végzett, illetve a csapatszellemet is erősíti.

A Caprera újratöltve csapat tagjai voltak: Erdősi Boglárka, Nyitrai László, Tóth Bálint és Veres Alexandra.

Farkasné Kripner Vera


Események

Friss hírek

2024-09-16 Filmajánló

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos