Bemutatjuk a 2020. évi verseny nyerteseit - Kaprera Újratöltve 2.0


2020-10-20
Gellér Zita | 2020-10-20 09:32:47

„Egy mindenkiért, mindenki egyért”

A 10-12. évfolyam kategóriájában tavaly és idén is a Caprera újratöltve csapat nyert, akik a Budapest XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnázium tanulói voltak. A gimnázium ökoiskola, a nyertesek olyan osztályba jártak, amelynek egyik fele biológia, másik fele történelem tagozatos. A csapat motorja, Bogi (Erdősi Boglárka) volt, az ő édesanyja talált rá a BISEL versenyre. A ma már biológusnak tanuló lány szerint érdemes versenyezni, mert nagyon jó tapasztalatszerzésre. A csapat tagjai mindannyian a XVI. kerületben laknak, ismerik a patakot, könnyen fellelkesedtek a téma és a szoros együttműködést kívánó verseny iránt. A kétszeres megmérettetés összekovácsolta a diákokat. Fontos emlék számukra, hogy tavaly sikerült az egész osztályt bevonni a patak-projektbe, sőt örömmel emlegetik az óvodások érdeklődését is.

A verseny legfőbb érdeme, hogy jobban megismerték környezetüket, a Caprera-patakot, meg tudták szólítani a mai fiatalokat, sok emberrel ismerkedtek meg, új módszereket tanultak meg alkalmazni. Legnagyobb öröm persze az volt, hogy sikeresen végig tudták csinálni a versenyt.

Ugyan ők most elballagtak, de Stiblár Attila tanár úr szerint lesz utánpótlás, hiszen híre lett az iskolában a BISEL-nek, érdemes és van eredménye a versenyen való részvételnek. Más versenyekkel összehasonlítva talán nehezebb a BISEL, mert terepen kell lenni, nem is mindenki vállalja be. Viszont olyan gyakorlati tapasztalatra lehet szert tenni, amit a tantermi órák nem nyújthatnak. És bár nehezen indul a terepi munka, a végére mindenki élvezi a tapasztalatok szerint. A közös mérés mindig élmény, ahogy a BISEL-index beazonosítása is érdekes bárki számára.

Szívből ajánlják a felsőbb iskolásoknak, hiszen más versenyekkel összehasonlítva a gyakorlati jelleg dominál, tényleg az számít, hogy a csapat kint volt a vízfolyásnál és méréseket végzett, illetve a csapatszellemet is erősíti.

A Caprera újratöltve csapat tagjai voltak: Erdősi Boglárka, Nyitrai László, Tóth Bálint és Veres Alexandra.

Farkasné Kripner Vera


Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos