Bemutatjuk a 2020. évi verseny nyerteseit - Mászkarákok


2020-10-20
Gellér Zita | 2020-10-20 09:38:54

Bemutatjuk a 2020. évi verseny nyerteseit - Leánykollégiumból a BISEL-re

A 10-12. évfolyam kategóriában második helyet szerző Mászkarákok csapata egyedülálló módon, egy budapesti leánykollégiumból szerveződött. A versenyre a biológia-földrajz szakos tanáruk, Nagy Márta tanárnő hívta fel a figyelmüket, a résztvevőket (Czinege Petra, Echmes Nina, Egle Luca, Lámfalusi Anni) is ő válogatta össze.

A motiváció tekintetében fontos volt, hogy a csapat egyik tagja természettudományi tagozaton tanul a Fasori Gimnáziumban, másikuk pedig biológia emelt szintű érettségire készült a verseny ideje alatt, ami sikerült is neki. A harmadik csapattárs a kémiai vizsgálatokat vállalta el, mert a Petrik Lajos Vegyipari TISZK tanulója. Mindhárman örömmel vettek részt a megmérettetésen, érdekesnek találták a feladatokat, úgy gondolják, hogy a változatos projektmunkából később hasznuk is lehet. Legmaradandóbb élmény a patakparti séta volt, amikor a filmhez készítették el az anyagot.

A versenyre való készülés, a feladatok megoldása összekovácsolta a résztvevőket, társas és pszichológiai szempontból sokkal jobban megismerték a csapatmunka buktatóit. Volt ugyan olyan helyzet, amire nem tudtak maradéktalanul mindenkinek megoldást kínálni, de kiértékelve azt elgondolkodtak a megoldásokon, és javaslatokkal éltek a tanáruk felé. Bár a csapat tagjainak útjai most elváltak, a BISEL versenyre szívesen emlékeznek, és másoknak is ajánlják. Így például a Fasori Gimnáziumban híre ment sikeres szereplésüknek, és szeretnének részt venni a jövőben ők is…..

Farkasné Kripner Vera


Események

Friss hírek

2023-08-04 Filmajánló

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos