Bemutatjuk a 2020. évi verseny nyerteseit - Mászkarákok


2020-10-20
Gellér Zita | 2020-10-20 09:38:54

Bemutatjuk a 2020. évi verseny nyerteseit - Leánykollégiumból a BISEL-re

A 10-12. évfolyam kategóriában második helyet szerző Mászkarákok csapata egyedülálló módon, egy budapesti leánykollégiumból szerveződött. A versenyre a biológia-földrajz szakos tanáruk, Nagy Márta tanárnő hívta fel a figyelmüket, a résztvevőket (Czinege Petra, Echmes Nina, Egle Luca, Lámfalusi Anni) is ő válogatta össze.

A motiváció tekintetében fontos volt, hogy a csapat egyik tagja természettudományi tagozaton tanul a Fasori Gimnáziumban, másikuk pedig biológia emelt szintű érettségire készült a verseny ideje alatt, ami sikerült is neki. A harmadik csapattárs a kémiai vizsgálatokat vállalta el, mert a Petrik Lajos Vegyipari TISZK tanulója. Mindhárman örömmel vettek részt a megmérettetésen, érdekesnek találták a feladatokat, úgy gondolják, hogy a változatos projektmunkából később hasznuk is lehet. Legmaradandóbb élmény a patakparti séta volt, amikor a filmhez készítették el az anyagot.

A versenyre való készülés, a feladatok megoldása összekovácsolta a résztvevőket, társas és pszichológiai szempontból sokkal jobban megismerték a csapatmunka buktatóit. Volt ugyan olyan helyzet, amire nem tudtak maradéktalanul mindenkinek megoldást kínálni, de kiértékelve azt elgondolkodtak a megoldásokon, és javaslatokkal éltek a tanáruk felé. Bár a csapat tagjainak útjai most elváltak, a BISEL versenyre szívesen emlékeznek, és másoknak is ajánlják. Így például a Fasori Gimnáziumban híre ment sikeres szereplésüknek, és szeretnének részt venni a jövőben ők is…..

Farkasné Kripner Vera


Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos