Csatlakozz Te is a csapatoddal az idei BISEL versenyhez!


2019-10-21
Kontur Tamás | 2019-10-21 10:00:58

Kedves Tanárok és Diákok!

Még van lehetőség az idei BISEL versenyhez csatlakozni!

Ehhez november 10-ig szükséges egy terepi vizsgálatot elvégezni (https://bisel.hu/bisel-meres-pontrol-pontra), illetve az elméleti feladatsort megoldani és a bisel.hu online felületére feltölteni (https://bisel.hu/verseny).

 

Miért ajánljuk az iskoládnak, a biológia és kémia tanároknak, illetve Neked a programot?

A BISEL könnyen beilleszthető a tananyagba, a vizsgálat gyorsan és egyszerűen elvégezhető, nem igényel különösebb szaktudást, beruházást. 

A BISEL integrálja a rendszertant és az ökológiát, valamint az emberi hatásokat: a szabad szemmel megfigyelhető gerinctelen állatok meghatározása a rendszertan segítségével történik, a vízminőség változása pedig összefügg az emberi tevékenységgel. 

Ha a BISEL vizsgálatot kiegészítjük kémiai vizsgálatokkal, következtethetünk a szennyeződés okaira, ezzel pedig hatékonyan kapcsoljuk össze a kémia és a biológia órákat.

Ezeken felül ez igazi csapatmunka, jó hangulatban, természetes környezetben. Jobban megismerheted a csapattársaidat, és a közeli élővízben, illetve annak környezetében előforduló élőlényeket is.


 

Együttműködhettek más csapattal, vagy akár az önkormányzattal, vízügyi hatóságokkal. „A Patak élővilága óra” keretében megismertethetitek iskolatársaitokkal a közeli élővíz sokszínűségét, értékeit!

Ha csapatotok bejut a döntőbe, minisztériumi elismerésben és értékes ajándékban részesültök!

 

Ha csatlakoznátok, az alábbiakban olvashatjátok az idei verseny 1. fordulójához kapcsolódó tájékoztató levelünket is.

 

Kedves BISEL Csapatok!

Megjelent az elméleti feladatsor, az idei verseny első fordulója részeként.

Egyúttal jelezzük, hogy új alapokra került a BISEL pályázat – ezentúl online kell az elméleti feladatsort megoldani és mindjárt az értékelés is látható lesz. 

Mindkét korcsoport feladatsorát feltöltöttük PDF formátumban is, hogy könnyebben átlátható, kitölthető legyen a feladatsor.

A 7-9. évfolyam feladatsora itt érhető el.

A 10-12. évfolyam feladatsora itt érhető el.

Fontos, hogy csak az online felületen kitöltött megoldásokat fogadjuk el, az e-mailben vagy más módon megküldött feladatokat nem!

Az új felülethez készítettünk egy útmutatót is, amely ide kattintva érhető el.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az elméleti feladatsor megoldását csak a terepi vizsgálat elvégzése és feltöltése UTÁN fogadja el a rendszer

A feladatsor kitöltése kapcsán felmerülő esetleges kérdésekkel Dr. Farkas Annát lehet keresni a farkas.anna@hoi.hu e-mail címen.

A versennyel, regisztrációval kapcsolatos általános kérdésekkel a biselfm@gmail.com e-mail címen lehet információt kérni.

Előzetesen jelezzük, hogy a döntő várhatóan 2020. március 26-án a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban (Budapest, Városliget) lesz.

Mindenkinek eredményes versenyzést kívánunk!

 

Üdvözlettel: 

a BISEL verseny szervezői

P Kérem, óvja a természetet, ha nem szükséges, ne nyomtassa ki ezt az oldalt


Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos