Felhívás terepi vizsgálatok végzésére


2017-05-09
Turi László | 2017-09-19 23:34:17

Kedves BISEL-esek!

A régi hagyományt felelevenítve hívunk Benneteket, hogy végezzetek terepi vizsgálatokat a hozzátok közeli vízfolyásokban (vagy akár az osztálykirándulások folyamán) és küldjétek meg nekünk a jegyzőkönyveitek eredményét.

A JEGYZŐKÖNYVEK AZ ÚJ HONLAPON BEJELENTKEZÉS UTÁN KÖZVETLENÜL KITÖLTHETŐEK!

 A beküldött adatokat a honlapon közzétesszük, az eredményeiteket térképen jelöljük. A projekteket iskolánként gyűjtjük.

Számoljatok be a vízminőség vizsgálatról, és a beszámolóitokat közzétesszük a honlapon. Ismételjétek meg a vizsgálatot újból és újból, és vonjatok le következtetést a vízminőség változásairól. Ha szennyezést észleltek, keressétek a forrását és tegyetek ellene. Osszátok meg velünk az örömötöket, ha javul a vízminőség, vagy ha ritka fajokat találtok! Készítsetek fényképeket, és feltöltjük az oldalon a galériába. 

Ha kérdésetek van, írjatok a bisel.fm@gmail.com címre, és a szakértőink egy héten belül válaszolnak a nemsokára induló „Kérdezd a szakértőnket!” rovatban.

A 2017/18-as tanévben szeptember végétől indítjuk a következő országos versenyt. Annyit előre elárulunk, hogy aki sokat jár a vízpartra, és sok élőlénnyel megismerkedik ott, az nagy előnnyel fog indulni a következő versenyszakaszban!

 

Jó vizsgálódást!


Cimkék:
BISEL projektek

Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos