Filmajánló - Vad víz Aqua Hungarica


2021-06-14
Kontur Tamás | 2021-06-14 09:23:47

Fehér Zoltán csodálatos alkotásáról itt írtunk korábban

A kis-balatoni vadon gazdag mocsárvilágától az Aggteleki Nemzeti Park párás, érintetlen erdőségein át a Hévízi-tó víz alatti dzsungeléig számos hazai táj mutatja meg eddig ismeretlen arcát a 72 perces filmben.

A közelről apró sárkánynak tűnő foltos szalamandrák, a nádi farkasnak is nevezett aranysakálok, a rejtőzködő vidrák és „sétáló” harcsák világa mellett olyan speciális életterek is megelevenednek a vásznon, mint a szélvédett öblök burjánzó madárvilága, vagy a lassan csordogáló hegyi patakok különleges mikrovilága. Fény derül arra is, hogy milyen változásokkal kell ma szembenézniük az itt élő állatoknak a túléléshez, mekkora veszélyt jelentenek a betolakodó fajok az őshonos élővilágra, és hogyan nézhetett ki a Kárpát-medence több millió évvel ezelőtt.

A film készítésében tudományos konzulensként meghívott szakértők is részt vettek, többek között a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársai.

A hazai filmszínházakban 2021. június 3-tól látható a Vad víz – Aqua Hungarica, a Pannonia Entertainment forgalmazásában. 

Rövid kedvcsináló:

2022. januártól már a teljes film is elérhető a youtube-on:

https://www.youtube.com/watch?v=mdXgAaGsgf8

 

Forrás: www.elobolygonk.hu 


Cimkék:
ajánló

Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos