Föld-suli az interneten


2020-04-24
Gellér Zita | 2020-04-24 12:59:32

A „Föld-suli” (Earth School) kezdeményezést az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) indította. A program kifejezetten a koronavírus-járvány miatti oktatási nehézségek enyhítésére jött létre. A program a „TED talks” előadások mintájára mindenki számára elérhető.

A tájékoztató anyagok a fogyasztói szokásokról, a társadalmi kérdésekről, a természeti környezetről, a környezetváltozásról, valamint az egyéni és közös felelősségvállalásról szólnak.

A „Föld-suli” (Earth School) keretében egy hónapig minden nap kalandokat élhetünk át, amelyek segítenek megérteni természeti világunkat, miközben megmutatják, mennyire ingatag az életünk ezen a bolygón. Az átfogó ismeretekre nagyobb szükségünk van, mint valaha. Itt angol nyelvű filmekből tanulhat újat, elképesztőt minden hétköznap a Föld napja (április 22.) és a Környezetvédelmi Világnap (június 5.) között. Minden lépés számít a tisztább és zöldebb élet felé!

A kezdeményezés ugyan a koronavírus-járványhoz kötődik, de az ismeretterjesztő angol nyelvű (magyar feliratos) videó anyagok oktatásban való felhasználása a későbbiekben is hasznos lehet.

További információ és csatlakozás itt: https://ed.ted.com/earth-school

A kezdeményezés támogatói:

 


Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos