Folyótisztítás - Receptkönyv


2017-07-11
Turi László | 2017-09-19 23:34:17

A folyótisztítási akciók egyik legnagyobb szakértője a Magosfa Alapítvány, akik idén 10. alkalommal tiszították meg az Ipoly közel 40 km-es szakaszát a hulladékoktól.

Rekordmennyiségű traktor-, teherautó- és személyautó gumi került ki az Ipolyból a Magosfa Alapítvány 10. jubileumi Ipolytisztítási akcióján, amelyet a folyó Tésa és Szob közötti szakaszán tartottak július első hétvégéjén. A “gazdag termést” a rendkívül alacsony vízállás tette lehetővé, így ugyanis szinte végig láthatták a meder legalját is.

A gumiabroncsok mellett 75 zsák vegyes szemetet gyűjtöttek (petpalackok, sörösdobozok, zacskók, zsákok, cipők, papucsok, stb.), valamint háztartási gépeket (mosógép, televízió), autóalkatrészeket, rengeteg veszélyes hulladékot (vegyszeres kannákat, ceruzaelemeket), wc-csészéket, horgászfelszereléseket is találtak.

Munkájuk gyümölcseként Magyarország egyik legfestőibb folyója ismét szemétmentes (legalábbis a következő nagy áradásig). Mi reméljük, hogy a határon innen és határon túl a folyóparton élő emberek is egyre többet tesznek azért, hogy ezután minden akció kevesebb termést hozzon.

 

Ha nektek is kedvetek támadna tenni a megszépíteni a folyóitokat, és nekilátni egy folyótisztítási akció megszervezésének, akkor ajánljuk, hogy vegyétek kézbe a Magosfa Alapítvány kézikönyvét a témában. Letölthető innen, vagy megrendelhető: magosfa@magosfa.hu és (27) 375-450. Az akció remek BISEL vizsgálatokkal is egybeköthető: ha sikerül a folyótisztítás, a makrogerinctelenek is jobban érzik magukat!

 

Bővebben: http://www.magosfa.hu/szemetszedes-vizen-kezikonyv/

 

 


Cimkék:
ajánló hasznos víz

Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos