Június 5. Környezetvédelmi világnap


2021-06-04
Kontur Tamás | 2021-06-04 10:07:55
A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezet védelmének és egészségének fontosságára, amely az egész világon hatással van az emberek jólétére és a gazdasági fejlődésre is. Az ünneplés lehetőséget nyújt arra, hogy hangsúlyozzuk az egyének, vállalatok és közösségek számára a környezetvédelem fontosságát.
 
2021-ben veszi kezdetét az ENSZ-évtized az ökoszisztéma helyreállításáról, amelyet az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és Környezetvédelmi Programja (UNEP) közösen vezet és amelyhez az UNESCO is szorosan kapcsolódik.
 
A 2021-es év témája: "Újragondolni, újjáteremteni, helyreállítani" 
 
A 2021. évi környezetvédelmi világnappal veszi kezdetét az ENSZ ökoszisztémia-helyreállítási évtizede. A 2021. június 4-5-i nyitóesemény az alábbi linken keresztül követhető élőben: 
 

 

 

Képek forrása: Agrárminisztérium "Az Év BISEL Fotósa 2020" pályázat 

A környezetvédelmi világnap jó alkalom arra, hogy tudatosan végiggondoljuk, mit tehetünk a környezetünk védelméért, a közjóért saját szokásaink, fogyasztásaink, mindennapi rutin cselekvéseink megvizsgálásával és szükség szerinti megváltoztatásával.

Minden apró jobbító cselekedet hozzájárul a belső és a minket körülvevő külső világunk megszépüléséhez!

Szépítsük meg együtt a világunkat!

 


Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos