Emlékezés Borián Györgyre


2017-10-24
Hernadi Ildiko | 2017-10-29 17:35:57

 

Borián Györgyről, a magyarországi BISEL program meghonosítójáról szeretnénk megemlékezni halálának ötödik évfordulóján, lányának szavaival, valamint a greenfo.hu nekrológjával:

„ Hitte, hogy mind felelősek vagyunk azért, hogy a világot jobb hellyé tegyük, és ebből a feladatból ő elkötelezetten ki is vette a részét. Mérnök volt, tanár, turisztikai szakember, zöld aktivista; ő alapította és vezette a GREEN Pannónia Alapítványt, aktívan vitte a BISEL és a GIS programokat. Számos cserediák programot is szervezett, rengeteget táboroztatott. De mind tudjuk, hogy az ő valódi szenvedélye a Dráva folyó volt. Ő és a barátai voltak az elsők, akik kenuval végigmentek a folyó magyarországi szakaszán.”

/Borián Csilla – Borián György lánya/

 

„Borián György a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársa 2012. október 24-én, 53 éves korában türelemmel viselt hosszú betegség után hunyt el.

Borián György 1959. július 14-én Budapesten született, végzettsége építőmérnök és mérnök-tanár. 1988-1999 között a Barcsi Dráva Völgye Középiskolában tanított, majd 1999-től a Környezetgazdálkodási Intézet Természetvédelmi Intézet, 2004-től a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársaként a Dráva-mente ökoturizmusával és idegenforgalmával foglalkozott.
Borián György nevéhez kötődik a Dráva-menti ökoturizmus kialakítása, ezen belül a drávai víziturizmus szabályozásának kidolgozása, a víziturizmus szervezése és működtetése. 
Közreműködött a Drávatamási Természetismereti Oktatási Központ, valamint a drávaszentesi Dráva Kapu Bemutatóközpont működtetésében, aktívan részt vett pályázatok írásában és lebonyolításában, kiadványok és multimédiás anyagok szerkesztésében, természetismeretei módszertani anyagok kidolgozásában, tanösvények kialakításában és azok fenntartásában. A Green Pannónia Alapítvány titkáraként számos nemzetközi természetismereti módszertani programban is részt vett. Nagy szakértelemmel, lelkiismeretesen, élményszerűen adta át ismereteit szakvezetéseken és előadásokon egyaránt. 

Kiemelkedő szakmai tudással és elhivatottsággal végezte feladatait. Segítőkész, empatikus, nagy munkabírású és kreatív munkatárstól búcsúzunk. „

(http://greenfo.hu/hirek/2012/11/02/bucsu-borian-gyorgytol)

Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos