Örömforrásunk a víz! - BISEL országos versenyfelhívás


2018-08-01
Tegzes Mária | 2018-04-26 11:17:03

Örömforrásunk a víz – BISEL országos verseny

VERSENYFELHÍVÁSA

2018/1019.

 

Az Agrárminisztérium BISEL – Gumicsizmás természetvédelem programja kapcsán Örömforrásunk a víz címmel az élőhely világnaptól a víz világnapjáig tartó országos versenyt hirdet.

Célcsoportja: általános iskolák, szakképző iskolák és gimnáziumok 7-14. évfolyamot végző tanulói, 2 korcsoportban értékelve: 7-9. és 10-14. évfolyam. A versenyre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

A verseny célja: A felszíni áramló vizek BISEL módszerrel történő monitorozása, az élményszerű feladatokon keresztül a víz és környezetének védelme iránti elköteleződés erősítése, az ökológiai összefüggések felismerése.

A verseny felépítése:

A verseny három fordulóból és egy országos döntőből áll. A http://bisel.hu/verseny oldalon megjelenő feladatok megoldásait online kell elküldeni az egyes fordulóknál meghatározott módon, a feltüntetett határidőig. A versenyre való jelentkezéshez e-mailben történő regisztráció szükséges.

 

I. forduló:

Egy terepi vizsgálat elvégzése, kapcsolódó programokkal, a döntéshozók felkeresésével. A vizsgálat a verseny meghirdetésétől kezdve bármikor elvégezhető.

Beküldési határidő: 2018. november 23.

 

II. forduló:

Játékos elméleti feladatsor, online kitölthető válaszlappal

Megjelenés: 2018. november 26.

Beküldési határidő: 2018. december 7.

 

III. forduló:

Egy öröm-bánat térkép készítése a vizsgált patak környékéről gazdag illusztrációval és alapos magyarázatokkal.

Forduló megnyitása: 2018. december 10.

Beküldési határidő: 2019. január 18.

 

Döntő

2018. február 22-én a két korcsoport 10-10 legjobb csapata pedig meghívást nyer a döntő fordulóra. Várhatóan 2019. március 22-én, a víz világnapján a döntőben a csapatoknak egy 3-5 perces prezentációban kell bemutatniuk az elkészített öröm-bánat térképüket. Korcsoportonként az első három helyezett munkáját díjazzuk a döntő napján.

 

Jutalmazás:

● Ingyenes Nemzeti Parkba szóló belépő és részvétel egy nemzeti parki programon 

  • Tárgy- és könyvjutalmak

 

A fordulónkénti feladatok, további részletek a versenyről, valamint a pontos versenyszabályzat szeptember elsejétől folyamatában jelennek meg a http://bisel.hu/verseny oldalon.

Ízelítő a korábbi versenyfordulók alkotásaiból: https://bisel.hu/ti-alkottatok


Cimkék:
BISEL verseny

Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos