Víz, tiszta víz - BISEL országos internetes verseny VERSENYFELHÍVÁSA


2017-01-13
Turi László | 2017-09-19 23:34:16

BISEL Internetes verseny

2016/17-es tanév

 

A Földművelésügyi Minisztérium BISEL – Bioindikáció az iskolai oktatásban programja kapcsán „Víz, tiszta víz” címmel országos internetes versenyt hirdet.

Célcsoportja: általános iskolák, szakképző iskolák és gimnáziumok 7-14. évfolyamot végző tanulói. A versenyre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.


A verseny célja: A tanulók érzékenyítése a víz kiemelkedő szerepére: természetes erőforrás, táplálék és élőhely egyszerre. Emellett a BISEL bioindikációs vízminősítési módszer megismertetése és népszerűsítése a közoktatási intézményekben.


Szervező: A Földművelésügyi Minisztérium – a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, a soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. közreműködésével.


A verseny fővédnöke: Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkár asszonya


A verseny felépítése:
A verseny három fordulóból áll. A http://bisel.hu/verseny oldalon megjelenő feladatok megoldásait online kell elküldeni az egyes fordulóknál meghatározott módon, a feltüntetett határidőig. A versenyre való jelentkezéshez a honlapon történő regisztráció szükséges.


I. forduló:
Egyszerű választásos feladatsor, számítógéppel kitöltött válaszlap e-mailben elküldve a bisel.fm@gmail.com elektronikus címre.
Megjelenés: január 18. 14:30.
Beküldési határidő: 2017. február 3.


II. forduló:
A BISEL vízminősítés vizsgálathoz kötődő feladat. (Terepi munka nem szükséges.)
Megjelenés: február 6. 14:30.
Beküldési határidő: 2017. február 20.


III. forduló:
Rajz vagy videó alkotás benyújtása a következő kategóriák valamelyikében:
A) Víz, tiszta víz – vízminőség és vízminősítés
B) Mi leszel, ha nagy leszel? – átváltozások a vizekben
Beküldési határidő: 2017. március 13.
 
Jutalmazás:
● Belépőjegyek a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság felajánlásával   
● Értékes tárgy- és könyvjutalmak


Eredményhirdetés:
Várhatóan a víz világnapján a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében országos találkozó, szakmai előadás és filmvetítés keretében.
A fordulónkénti feladatok, további részletek a versenyről, valamint a pontos versenyszabályzat a http://bisel.hu/verseny oldalon találhatóak.


Cimkék:
verseny

Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos