Víznap a Mezőgazdasági Könyvtárban március 17-én - ELMARAD!


2020-03-11
Gellér Zita | 2020-03-11 09:02:53

Víznap a Mezőgazdasági Könyvtárban - március 17.

MMgMK Mezőgazdasági Könyvtár (1012 Budapest Attila út 93.)

 

Programok:

17.00 - Mindennapi vizünk – Budapest ivóvize és a Duna vízminősége

Meghívott előadó: Engloner Attila, a Duna-kutató Intézet tudományos főmunkatársa fog beszélni a „Tiszta ivóvíz Nemzeti Kiválósági Program”-ról.

A Duna több millió ember számára biztosít ivóvizet nap mint nap. Ennek a vízkincsnek a védelme kiemelten fontos nemzetstratégiai érdek, amely különböző szakterületek összefogását igényli. Az MTA Nemzeti Víztudományi Kutatási Programjához illeszkedően, az NKFIH Nemzeti Kiválóság Programjának támogatásával egy hároméves projekt indult, amely a vízbázist és az ivóvíz-biztonságot veszélyeztető hatásokat tárja fel a vízkivételtől a fogyasztóig, vagyis a dunai vízbázistól egészen a csapig. Az előadás e nagyszabású multidiszciplináris kutatás részleteibe ad bepillantást.

18.00 – „Álompatak” - diákok által készített rövidfilmek

A BISEL – Gumicsizmás természetvédelem 2019-2020. évi országos versenyt „Álompatak – patakunk, mint ideális élőhely” címmel hirdették meg 7-12. évfolyamos tanulók számára. A felszíni áramló vizek BISEL módszerrel történő monitorozása mellett az élményszerű feladatokon keresztül a víz és környezetének védelme iránti elköteleződés erősítése, az ökológiai összefüggések felismerése a verseny célja. Az öt versenyfeladat közül az egyik egy videó készítése volt. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezeket a rövidfilmeket levetíthetjük. Időpontja az előadás után (kb. 18 óra körül) a kiállítás megnyitójáig.

19.00 – „Szellemek éneke a vizek felett” – kiállításmegnyitó

A Víz Világnapja alkalmából az MMgMK Mezőgazdasági Könyvtár hét kortárs művészt kért fel a Vármező Galériában rendezett „Szellemek éneke a vizek felett” című tárlaton való részvételre. Az alkotások Johann Wolfgang von Goethe azonos című versére reflektálnak illetve ihletésére készültek. 


Események

Friss hírek

2023-10-12 Filmajánló
2023-08-04 Filmajánló

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos