2017. évi internetes verseny II. forduló


2017-02-06
Turi László | 2017-09-19 23:43:48

Kedves Versenyzőink!

Alighogy véget ért az első forduló, indul is a második.

Egy fiktív terepi vizsgálat leírását olvashatjátok a mellékelt dokumentumban. A BISEL hivatalos jegyzőkönyvének online verzióját (egy google kérdőív) kell a leírás alapján kitöltenetek, ezt itt találhatjátok:
https://goo.gl/forms/r6rSmae65NxqLifB2
Olvassátok el figyelmesen a terepi vizsgálat leírását és a benne rejtett információk alapján töltsétek ki a jegyzőkönyvet. Nem minden mezőt fogtok tudni a leírás alapján kitölteni, de a kötelező kérdésekre mind megtaláljátok a választ, ha figyelmesen olvastok. A nem kötelező mezőket bátran kihagyhatjátok. A szükséges információk megszerzéséhez használjátok a következő oldalakat: BISEL letölthető segédanyagok és https://www.google.hu/maps (használjátok a streetview-t a jobb alsó sarokban a sárga emberkét a kék vonalra dobva. Így láttok képeket a patakról!)

A kérdőív 5 szakaszra bomlik (épp úgy, mint a hivatalos, letölthető jegyzőkönyv)
1. adatok rólatok (fontos: ez rólatok, versenyzőkről szól, nem a fiktív vizsgálatról!)
2. A mintavétel adatai
3. A vízfolyás jellemzése
4. Fizikai-kémiai jellemzők
5. Biológiai jellemzők

 

Feladatlap  


Egy szakaszon csak akkor léphettek tovább, ha a kötelezőnek tartott kérdésekre mind válaszoltatok. Az érvényes válaszadáshoz minden szakaszon végig kell menni, a kérdőív kitöltését nem lehet félbehagyni és később folytatni. Egy csapat csak egy kérdőívet tölthet ki. (Könnyebbség lehet, ha először papíron kitöltitek a letölthető jegyzőkönyvet, és csak mikor már készen vagytok a válaszokkal, viszitek fel a megoldásaitokat.)

Ha kitöltöttétek és befejeztétek a kérdőívet, az általatok megadott email címre visszaigazolást küldünk, amelyben ti is megkapjátok, hogy milyen válaszokkal küldtétek el végül a kérdőívet.

Jó vizsgálódást!


Cimkék:
verseny

Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos