Patak menti Portrék - harmadik forduló


2017-11-30
Tegzes Mária | 2017-11-28 15:25:24

III. Forduló

MOTTÓ: „Az erdőben semmi sem öncélú. Minden gyomnak, minden rovarnak, minden madárnak megvan a maga pontosan meghatározott szerepe.” /Szilvási Lajos/

 

Készítsetek egy terepi határozót a saját vízfolyásotok élővilágáról!

 

Válasszatok ki a saját vízfolyásotok mentén élő vízi makrogerinctelenek, illetve vízi vagy part menti növények közül összesen minimum 15, maximum 25 jellegzetes fajt, és mutassátok be őket alaktani és élettani szempontból egy kreatív kis terepi határozókönyvben! Elvárás, hogy csak saját készítésű képek és rajzok jelenjenek meg, hogy fajszintű meghatározást tegyen lehetővé a füzetecske, és hogy értékelhető legyen mind esztétikai mind pedig szakmai szempontból. Nincs meghatározva a terjedelem és a stílus. A határozó kitérhet az egyes fajok ökoszisztémában betöltött szerepére és hatásaira, vízminőséget jelző vagy befolyásoló funkciójára. Értékeljük a szellemes (de szakmailag mindenképp pontos) megvalósításokat.

A határozó végső anyagát powerpointban ajánljuk összeállítani, és a diasorból készített pdf dokumentumot fogadjuk el megoldásként. Az elkészült alkotásokat a bisel.fm@gmail.com elektronikus címre várjuk. Kérjük, hogy a csapatok az alkotásuk mellé küldjék meg a felkészítő tanáruk nyilatkozatát arról, hogy az elkészült mű nem tartalmaz hivatkozás nélkül felhasznált írott vagy képanyagot. (Nyilatkozat minta letölthető itt.)

A forduló megnyitása: 2017. december 1. péntek 08:00 (ekkortól fogadjuk az alkotásokat).

Beküldési határidő: 2018. január 17. (szerda) Az e-mail tárgyrovatába kérjük feltüntetni, hogy 3. forduló.

        UPDATE: A beérkezett kéréseknek megfelelően a beadási határdőt módosítottuk január 19. péntek éjfélre!

 

A nevező csapatok jelentkezésükkel hozzájárulnak, hogy a verseny kapcsán elkészülő munkákat a BISEL verseny szervezői a továbbiakban felhasználhatják – a szerzők feltüntetésével – a honlapon és a programmal kapcsolatos megjelenéseken.


Cimkék:
BISEL verseny

Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos