Patak menti Portrék - végeredmény


2018-03-23
Tegzes Mária | 2018-03-23 09:25:30

A víz világnapján 24 csapat versenyzett a Patak menti Portrék döntőkén a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár Vajdahunyadvár-béli épületében.

Délelőtt dr. Estók János, a Múzeum főigazgatója köszöntötte a diákokat, és kívánt nekik sok sikert a versenyre. Ezek után a 7-9-es korosztály bemutatói kezdődtek. Számos kreatív, és vidám bemutatást láttunk. A fiatalabbak közt volt, aki hegedűt ragadott, más a kosárfonást mutatta be. A bemutatott vízparti élőlényeket "tudományosan" és "személyesen" is megismerhettük.

A Kávészünet után következett a nagyok korosztálya. Feltűnő volt a különbség, hogy az idősebbek - néhány kivétellel - kevésbé mertek kreatív eszközökhöz nyúlni, ők már a komolyabb, szakmaibb bemutatást igyekeztek megvalósítani. Nagyon ügyes és szép megoldásokat láttunk a prezentációs technikákból.

A prezentációkat követően, míg a versenyzők ebédeltek, a zsűri visszavonult a döntéshozatalra. Az idő rövidsége ellenére komolyan vették a feladatot, hogy a szoros ponthatárokkal és egymáshoz nehezen hasonlítható bemutató technikákkal együtt mégis sikerüljön jog szerint megválasztani a helyezetteket. Több csapat is igazán esélyes volt a győzelemre, de sajnos a verseny sajátossága, hogy csak 3-3 csapat számára lehetett kiemelt díjazást osztani. 

Az eredményhirdetés előtt dr. Rácz András a Földművelésügyi Minisztérium Környezetügyért felelős helyettes államtitkára mondott ünnepélyes beszédet. Útravalóul a diákok és pedagógusaik számára Herman Ottó gondolatát említette: "Értelemből fakadó szeretettel kell közeledned mindnyájunk szülő anyjához, a természethez".

A 2018-as Patak menti Portrék verseny győztesei korosztályonként a következőek lettek:

A 7-9. évfolyamos korosztályban első helyezést érdemelt ki a Szennai vízibolhák csapat a szennai Fekete László Általános Iskolából, második lett a Kívánságszöszök csapat a veszprémi Padányi Katolikus Általános Iskolából, míg  harmadikként az Érvölgye csapat végzett a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolából. A 10-12. évfolyamosok versenyében az első helyezett a Wasserträger csapat a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumból, második helyen végzett a TudOK csapat a soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból, a harmadik helyezett pedig a Biotitánok csapat lett a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból.

Ezúton is szeretnénk elnézést kérni a Kívánságszöszök csapat felkészítőtanárától, Bischofné Szabó Klárától, akinek a neve helytelenül hangzott el az eredményhirdetésen. Gratulálunk mindkét csapata, a Kívánságszöszök és a Nyerő piócák magas színvonalú felkészítéséhez.

Számunkra fantasztikus élmény volt s döntő forduló, nagy öröm volt látni azt a rengeteg munkát, melyet a vizetek védelme érdekében elvégeztetek. Örömmel hallgattuk az előadásaitokat, büszkék voltunk, mert ezt a nehz feladatot is ügyesen kezeltétek. Bízunk benne, hogy nektek is szép és tanulságos élmény volt a tegnapi esemény.

  

 Természetesen idén is készítettünk egy kérdőívet a versenyről, hogy tovább tudjunk fejlődni. Kérjük a kérdőívben osszátok meg velünk a verseny során szerzett tapasztalataitokat: https://goo.gl/forms/DLibXTaD59zAB5Vo2

 

 

A képeket elérhetik ezen a linken: https://photos.app.goo.gl/ulb09BWgY4LhgeV63

 

 


Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos