Patak menti Portrék - végeredmény


2018-03-23
Tegzes Mária | 2018-03-23 09:25:30

A víz világnapján 24 csapat versenyzett a Patak menti Portrék döntőkén a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár Vajdahunyadvár-béli épületében.

Délelőtt dr. Estók János, a Múzeum főigazgatója köszöntötte a diákokat, és kívánt nekik sok sikert a versenyre. Ezek után a 7-9-es korosztály bemutatói kezdődtek. Számos kreatív, és vidám bemutatást láttunk. A fiatalabbak közt volt, aki hegedűt ragadott, más a kosárfonást mutatta be. A bemutatott vízparti élőlényeket "tudományosan" és "személyesen" is megismerhettük.

A Kávészünet után következett a nagyok korosztálya. Feltűnő volt a különbség, hogy az idősebbek - néhány kivétellel - kevésbé mertek kreatív eszközökhöz nyúlni, ők már a komolyabb, szakmaibb bemutatást igyekeztek megvalósítani. Nagyon ügyes és szép megoldásokat láttunk a prezentációs technikákból.

A prezentációkat követően, míg a versenyzők ebédeltek, a zsűri visszavonult a döntéshozatalra. Az idő rövidsége ellenére komolyan vették a feladatot, hogy a szoros ponthatárokkal és egymáshoz nehezen hasonlítható bemutató technikákkal együtt mégis sikerüljön jog szerint megválasztani a helyezetteket. Több csapat is igazán esélyes volt a győzelemre, de sajnos a verseny sajátossága, hogy csak 3-3 csapat számára lehetett kiemelt díjazást osztani. 

Az eredményhirdetés előtt dr. Rácz András a Földművelésügyi Minisztérium Környezetügyért felelős helyettes államtitkára mondott ünnepélyes beszédet. Útravalóul a diákok és pedagógusaik számára Herman Ottó gondolatát említette: "Értelemből fakadó szeretettel kell közeledned mindnyájunk szülő anyjához, a természethez".

A 2018-as Patak menti Portrék verseny győztesei korosztályonként a következőek lettek:

A 7-9. évfolyamos korosztályban első helyezést érdemelt ki a Szennai vízibolhák csapat a szennai Fekete László Általános Iskolából, második lett a Kívánságszöszök csapat a veszprémi Padányi Katolikus Általános Iskolából, míg  harmadikként az Érvölgye csapat végzett a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolából. A 10-12. évfolyamosok versenyében az első helyezett a Wasserträger csapat a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumból, második helyen végzett a TudOK csapat a soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból, a harmadik helyezett pedig a Biotitánok csapat lett a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból.

Ezúton is szeretnénk elnézést kérni a Kívánságszöszök csapat felkészítőtanárától, Bischofné Szabó Klárától, akinek a neve helytelenül hangzott el az eredményhirdetésen. Gratulálunk mindkét csapata, a Kívánságszöszök és a Nyerő piócák magas színvonalú felkészítéséhez.

Számunkra fantasztikus élmény volt s döntő forduló, nagy öröm volt látni azt a rengeteg munkát, melyet a vizetek védelme érdekében elvégeztetek. Örömmel hallgattuk az előadásaitokat, büszkék voltunk, mert ezt a nehz feladatot is ügyesen kezeltétek. Bízunk benne, hogy nektek is szép és tanulságos élmény volt a tegnapi esemény.

  

 Természetesen idén is készítettünk egy kérdőívet a versenyről, hogy tovább tudjunk fejlődni. Kérjük a kérdőívben osszátok meg velünk a verseny során szerzett tapasztalataitokat: https://goo.gl/forms/DLibXTaD59zAB5Vo2

 

 

A képeket elérhetik ezen a linken: https://photos.app.goo.gl/ulb09BWgY4LhgeV63

 

 


Verseny információk

Meghirdetésre került "A vízből kelő élet" 2023-2024. évi BISEL verseny.

Az online elméleti feladatsorok ide kattintva érhetők el belépés után.

Minden csapatnak jó versenyzést kívánunk!

Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos