Versenyszabályzat 2017.


2017-01-13
Turi László | 2017-09-19 23:43:48

A VÍZ, TISZTA VÍZ – BISEL országos internetes verseny
VERSENYSZABÁLYZATA
2017.

A Földművelésügyi Minisztérium BISEL – Bioindikáció az iskolai oktatásban programja kapcsán Víz, tiszta víz címmel országos internetes versenyt hirdet.
 
Célcsoportja: általános iskolák, szakképző iskolák és gimnáziumok 7-14. évfolyamot végző tanulói. A versenyre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, a csapatok összetétele a verseny folyamán nem változhat. Egy iskolából természetesen több csapat is nevezhet.
A verseny célja: A tanulók érzékenyítése a víz kiemelkedő szerepére: természetes erőforrás, táplálék és élőhely egyszerre. Emellett a BISEL bioindikációs vízminősítési módszer megismertetése és népszerűsítése a közoktatási intézményekben.
Szervező: A Földművelésügyi Minisztérium – a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, a soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. közreműködésével.
A verseny fővédnöke: Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkár asszonya
A verseny felépítése:
A verseny három fordulóból áll. A http://bisel.hu/verseny oldalon megjelenő feladatok megoldásait online kell elküldeni az egyes fordulóknál meghatározott módon, a feltüntetett határidőig. A versenyre történő jelentkezéshez szükséges a honlapon való előzetes regisztráció, ez már az első forduló előtt is bármikor megtehető. A regisztráció intézményenként értendő, mindemellett egy intézményből több csapat is beküldheti a megoldásokat. A megoldások beküldési sorrendje számít az elbírálásban, tehát a gyorsaság előnyt jelent.

I. forduló:

Január 18-án 14:30-kor kerül ki a feladatlap a honlapra. Az egyszerű választásos feladatsorra a letölthető, számítógéppel kitöltött válaszlapot kérjük a bisel.fm@gmail.com elektronikus címre elküldeni. Beküldési határidő: 2017. február 3.
A forduló lezárásakor a helyes megoldásokat közzétesszük. Így természetesen a határidő lejárta után érkező megoldásokat nem áll módunkban elfogadni.

II. forduló:

Február 6-án 14:30-kor jelenik meg a második forduló feladata. A BISEL vízminősítés vizsgálathoz kötődő feladat számítógéppel kitöltött válaszlapját a honlapra kell feltölteni. Amennyiben egy iskolából több csapat is jelentkezik, úgy az iskola neve alá kell minden csapat megoldását feltölteni külön projektekként. A projekt megnevezése: verseny_csapatnév legyen.
Fontos, hogy a feltöltött adatok a honlapon csak a versenyforduló lezárása után jelennek meg. A megfejtők gyorsasága ebben a fordulóban is számít.

Beküldési határidő: 2017. február 20.

III. forduló:
Kreatív rajz vagy videó (dokumentum-kisfilm, animáció, stop/clay-motion stb.) alkotás benyújtása a következő kategóriák valamelyikében:
A) Víz, tiszta víz – vízminőség és vízminősítés
B) Mi leszel, ha nagy leszel? – átváltozások a vizekben
 
A forduló megnyitása: 2017. február 23. csütörtök 08:00 (ekkortól fogadjuk az alkotásokat).
Beküldési határidő: 2017. március 13.
 
Kérjük, hogy az alkotók – a jogdíjakra való tekintettel – csak szabadon felhasználható zenei aláfestést és irodalmi alkotásokat (saját szerzeményt is beleértve) alkalmazzanak a film készítése során!

Az elkészült alkotásokat youtube-ra feltöltve lehet nevezni, a bisel.fm@gmail.com-ra a videó linkjének megküldésével. Rajzok és egyéb képzőművészeti alkotások esetében a fájlokat ugyancsak a megadott e-mailen fogadjuk. 
  
Az e-maileknek minden esetben tartalmaznia kell:
● a feladatra adott válaszokat tartalmazó dokumentumot
● a versenyre jelentkező iskola nevét, címét, OM azonosítóját, a felkészítő tanár és a 4 fős csapat tagjainak nevét és korát
 
Jutalmazás:
● Belépőjegyek a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság felajánlásával   
● Értékes tárgy- és könyvjutalmak

Elbírálás:
A tesztes feladatokat szakértők bevonásával értékeljük. A III: forduló alkotásait 5 fős zsűri bírálja el. A végső listát a következő szempontok alapján állítjuk fel:

- Hibátlan feladatmegoldás
- Gyors válaszadás
- Elkészített alkotás szakmaisága és minősége, kreativitása

Eredményhirdetés:
Várhatóan a víz világnapján a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében országos találkozó, szakmai előadás és filmvetítés keretében.


Cimkék:
verseny

Verseny információk

Meghirdetésre került "A vízből kelő élet" 2023-2024. évi BISEL verseny.

Az online elméleti feladatsorok ide kattintva érhetők el belépés után.

Minden csapatnak jó versenyzést kívánunk!

Események

Friss hírek

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos