Versenyszabályzat 2017.


2017-01-13
Turi László | 2017-09-19 23:43:48

A VÍZ, TISZTA VÍZ – BISEL országos internetes verseny
VERSENYSZABÁLYZATA
2017.

A Földművelésügyi Minisztérium BISEL – Bioindikáció az iskolai oktatásban programja kapcsán Víz, tiszta víz címmel országos internetes versenyt hirdet.
 
Célcsoportja: általános iskolák, szakképző iskolák és gimnáziumok 7-14. évfolyamot végző tanulói. A versenyre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, a csapatok összetétele a verseny folyamán nem változhat. Egy iskolából természetesen több csapat is nevezhet.
A verseny célja: A tanulók érzékenyítése a víz kiemelkedő szerepére: természetes erőforrás, táplálék és élőhely egyszerre. Emellett a BISEL bioindikációs vízminősítési módszer megismertetése és népszerűsítése a közoktatási intézményekben.
Szervező: A Földművelésügyi Minisztérium – a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, a soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. közreműködésével.
A verseny fővédnöke: Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkár asszonya
A verseny felépítése:
A verseny három fordulóból áll. A http://bisel.hu/verseny oldalon megjelenő feladatok megoldásait online kell elküldeni az egyes fordulóknál meghatározott módon, a feltüntetett határidőig. A versenyre történő jelentkezéshez szükséges a honlapon való előzetes regisztráció, ez már az első forduló előtt is bármikor megtehető. A regisztráció intézményenként értendő, mindemellett egy intézményből több csapat is beküldheti a megoldásokat. A megoldások beküldési sorrendje számít az elbírálásban, tehát a gyorsaság előnyt jelent.

I. forduló:

Január 18-án 14:30-kor kerül ki a feladatlap a honlapra. Az egyszerű választásos feladatsorra a letölthető, számítógéppel kitöltött válaszlapot kérjük a bisel.fm@gmail.com elektronikus címre elküldeni. Beküldési határidő: 2017. február 3.
A forduló lezárásakor a helyes megoldásokat közzétesszük. Így természetesen a határidő lejárta után érkező megoldásokat nem áll módunkban elfogadni.

II. forduló:

Február 6-án 14:30-kor jelenik meg a második forduló feladata. A BISEL vízminősítés vizsgálathoz kötődő feladat számítógéppel kitöltött válaszlapját a honlapra kell feltölteni. Amennyiben egy iskolából több csapat is jelentkezik, úgy az iskola neve alá kell minden csapat megoldását feltölteni külön projektekként. A projekt megnevezése: verseny_csapatnév legyen.
Fontos, hogy a feltöltött adatok a honlapon csak a versenyforduló lezárása után jelennek meg. A megfejtők gyorsasága ebben a fordulóban is számít.

Beküldési határidő: 2017. február 20.

III. forduló:
Kreatív rajz vagy videó (dokumentum-kisfilm, animáció, stop/clay-motion stb.) alkotás benyújtása a következő kategóriák valamelyikében:
A) Víz, tiszta víz – vízminőség és vízminősítés
B) Mi leszel, ha nagy leszel? – átváltozások a vizekben
 
A forduló megnyitása: 2017. február 23. csütörtök 08:00 (ekkortól fogadjuk az alkotásokat).
Beküldési határidő: 2017. március 13.
 
Kérjük, hogy az alkotók – a jogdíjakra való tekintettel – csak szabadon felhasználható zenei aláfestést és irodalmi alkotásokat (saját szerzeményt is beleértve) alkalmazzanak a film készítése során!

Az elkészült alkotásokat youtube-ra feltöltve lehet nevezni, a bisel.fm@gmail.com-ra a videó linkjének megküldésével. Rajzok és egyéb képzőművészeti alkotások esetében a fájlokat ugyancsak a megadott e-mailen fogadjuk. 
  
Az e-maileknek minden esetben tartalmaznia kell:
● a feladatra adott válaszokat tartalmazó dokumentumot
● a versenyre jelentkező iskola nevét, címét, OM azonosítóját, a felkészítő tanár és a 4 fős csapat tagjainak nevét és korát
 
Jutalmazás:
● Belépőjegyek a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság felajánlásával   
● Értékes tárgy- és könyvjutalmak

Elbírálás:
A tesztes feladatokat szakértők bevonásával értékeljük. A III: forduló alkotásait 5 fős zsűri bírálja el. A végső listát a következő szempontok alapján állítjuk fel:

- Hibátlan feladatmegoldás
- Gyors válaszadás
- Elkészített alkotás szakmaisága és minősége, kreativitása

Eredményhirdetés:
Várhatóan a víz világnapján a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében országos találkozó, szakmai előadás és filmvetítés keretében.


Cimkék:
verseny

Verseny információk

Hamarosan meghirdetésre kerül a 2023-2024. évi BISEL verseny.

Események

Friss hírek

2023-10-12 Filmajánló
2023-08-04 Filmajánló

Galéria

Címkefelhő

BISEL verseny jeles napok események Borián György az év fajai játék Ismerd meg! archív projektek ajánló hasznos víz jó tudni BISEL kisokos